Nuttige Info

Nuttige info

- Begeleide reizen : Een groepsreis met een begeleider, die alles in het werk stelt om u van een zorgeloze vakantie te laten genieten, u bij staat van het begin tot het einde van de reis en alle praktische details ter plaatse voor u regelt.  Een gids ( taal afhankelijk van de bestemming) vervoegt de groep op de bestemming.

- Privé afreizen : u reist individueel met uw eigen gezelschap en beschikt ter plaatse over een wagen met privé chauffeur en privé gids. 

- A la carte reizen : hier stellen we met u een persoonlijk uitgewerkt programma samen waarin we uitermate kunnen inspelen op uw wensen en verwachtingen zonder afhankelijk te zijn van  andere reizigers of vooropgestelde reisdata etc.

- Internationaal gezelschap ‘Seat in coach’: u reist samen in een internationaal gezelschap op welbepaalde vertrekdata.  Ideaal voor wie graag kennis maakt met andere reizigers van andere Culturen.  Bovendien zijn deze reizen berekend aan scherpe prijzen en bieden ze een meerkeuze aan afreisdata.

- Verlengingen : elk voorgesteld pakket kan je uitbreiden met, voor of na de rondreis, een verblijf naar keuze, een ander reispakket, zelfs naar andere landen. 

- Vluchttarieven, luchthaven- veiligheidstaksen en brandstof : deze bedragen zijn inbegrepen in onze prijzen en kunnen worden herzien door de luchtvaartmaatschappijen in functie van de brandstofprijs en andere.  In dit geval zijn wij genoodzaakt deze bedragen aan te passen en door te rekenen, dit tot ten laatste 21 dagen voor vertrek, overeenkomstig met de algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. 

– Luchtvaart : al onze programma’s worden uitgevoerd met lijnvluchten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen.

- Formaliteiten: voor Europese intra-shengen bestemmingen is een identiteitskaarten vereist en voor de verre bestemmingen een internationaal reispaspoort dat minstens 6 maand geldig is na  de datum van terugreis. Op vele bestemmingen is er ook een visum vereist, reken voor een aanvraag van een reispaspoort op 2 weken en voor een visum op 2 tot 4 weken naargelang de bestemming .

- Gezondheid-Vaccinaties: informeer steeds bij de huisarts, het Tropisch instituut Antwerpen : tel 03/2476666 www.itg.be  of het Medisch Centrum van Buitenlandse zaken :

   tel 02/5013524 en informeer welke vereisten er zijn om een bepaald land te bezoeken.

- Hotels : Het aantal vermelde sterren is correct maar gebaseerd op de plaatselijke normen – wij maken u graag wegwijs en informeren u over de verschillende categorieën. Wij streven steeds naar de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.  Bij een triple kamer is het derde bed meestal een opklapbed, ook hierin geven wij u graag meer info.

- Wijzigingen in het programma : een wijziging kan zich op het laatste moment nog voordoen op de bestemming wegens weersomstandigheden, overmacht of andere redenen.  Wij stellen alles in het werk om het programma en de volgorde van de bezoeken te garanderen en accommodatie te voorzien van dezelfde of hogere categorie.

- Wisselkoersen : Bij de meeste reizen is het landgedeelte (niet van toepassing voor de internationale vluchten) gebaseerd op US dollar en onderhevig aan de koerswijzigingen. Bij reservatie geven wij de koers door waarop de berekening is gemaakt.  Ten laatste 6 weken voor afreis wordt de definitieve koers bepaald.  Voor een prijsgarantie bieden wij de mogelijkheid om de koers definitief vast te leggen mits volledige betaling van de reissom bij het afsluiten van het contract of daarna tot aan de definitieve afrekening. Wij bieden tevens de mogelijkheid om de reissom in US dollar te betalen (enkel giraal) om wisselkoers aanpassingen te vermijden.

Suggesties